2023 nadert… wordt het energielabel C of ietsje meer?

Regel NU het verplichte energielabel C voor uw kantoorgebouw !

Per 1 januari 2023 moeten alle bestaande kantoorgebouwen in Nederland minimaal voorzien zijn van energielabel C. Ook wordt het verplicht een energielabel te overleggen bij alle transactiemomenten zoals (ver)huur of (ver)koop.

Het wordt druk met de vraag naar energielabels.

In de particuliere markt hebben we al gezien hoe druk het kan worden met de vraag naar energielabels. Wij zijn u hierbij graag van dienst en werken samen met het adviesbureau voor energiebesparing (AVEB).

Bij aanvraag van een energielabel komt onze vakbekwame energieadviseur langs om een nauwkeurige opname te doen en geeft u adviezen om de energieprestatie te verbeteren. U ontvangt concrete en gerichte verbeteradviezen om de energieprestatie en het comfort van het gebouw te verbeteren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Energielabels.png

Meteen alles meepakken!

Als u wilt scannen wij uw vastgoed ook, naast duurzaamheid, op de huidige bouwkundige situatie, mogelijke optimalisatie, herontwikkeling, of mogelijkheden als aan- of verkoop, sale and lease back, aan-, verhuur of onderverhuur.

Wat houdt Energielabel C in?

Een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Volgens de laatste schatting van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn er ongeveer 65.000 kantoren die moeten voldoen aan de verplichting, 38% voldoet hier al aan, 62% dus nog niet!

Gevolgen van het niet hebben van label C

Bij veel kantoren ontbreekt een energielabel of is deze lager dan label C. Voor 2023 moet label C behaald zijn, anders mag het gebouw niet meer worden gebruikt.  Die doelstelling staat in het Energieakkoord uit 2013. Het energielabel geeft een categorie aan (A t/m G). De letter is gekoppeld aan het primair fossiel energiegebruik. A is laag gebruik, G is hoog gebruik. Bij Utiliteitsgebouwen loopt dit op tot A xxxxx

Begin nu en ben voorbereid op 2023

Begint u met uw pand(en) waar nog geen label voor is, bij ons een label aan te vragen. Het begint met een 0-meting van de huidige isolatiewaarde, gevolgd door een stappenplan om label B of label A te kunnen halen. Het label laat dus zien hoe energiezuinig uw gebouw is én welke verbetermogelijkheden er zijn.

Wij begeleiden u graag, zodat u duidelijkheid krijgt over uw huisvestingsplan en uw langetermijnvisie, uw energielasten zullen dalen en wij onze planeet ook een dienst bewijzen.

Wij plannen graag een afspraak met in, om samen aan dit doel te werken.

U zult merken dat 1 + 1 inderdaad 11 als resultaat heeft!